É G I G
"Iparkodjál látni! Bekötött szemmel senki nem járhat egyenesen..." Eötvös József
Élenjáró Gimnáziumok Igazgatóinak Grémiuma

A Miskolci Herman Otto Gimnázium nevelőtestületének nyílt levele

Az ÉGIG nagyra becsüli a Herman Ottó Gimnázium tantestületének bátor kiállását. A miskolci tanárok nyílt levele hűen árulkodik arról a hangulatról, feszült légkörről, amely mára jellemzővé vált a tantestületekben, tanári szobákban. Állásfoglalásuk sok, a köznevelés rendszerében jelen lévő égető problémára és az azonnali beavatkozás szükségességére hívja fel a figyelmet.

Az ÉGIG közössége legjobb tudása szerint munkálkodik azon, hogy a jelenlegi helyzetben – a diákok és a tanárkollégák érdekét mindenkor szem előtt tartva –, határozott álláspontot képviselve, felelősen, megfontolt, konstruktív javaslatokkal igyekezzen pozitív változásokat elérni a legfontosabb kérdésekben.

1001 orvos a hálapénz nélkül csoport

Tisztelt 1001 orvos a hálapénz nélkül csoport!

Örömmel vettük megkeresésüket. Az ÉGIG üdvözli az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook csoport kezdeményezését, hiszen ennek a két szakmának – orvosok és tanárok - nagyon fontos velejárója a hivatástudat. Emberekkel foglalkozni, segíteni őket testileg és lelkileg csak elhivatottan lehet és szabad.

Önökhöz hasonlóan mi is hangsúlyozzuk a politikamentességet, a szakmaiságot, az értékteremtést, a jövő megalapozását, a minőség előtérbe helyezését.

Mi is a döntéshozókat szeretnénk jobb lelátásra bírni, hogy biztosítsák azokat a körülményeket, melyek között nyugodtan tudunk dolgozni és alkotni.

Célunknak tartjuk, hogy a kormányzat bízzon meg az orvosokban és a pedagógusokban, úgy támogassa ezt a két csoportot, mint a társadalom közérzetét alapvetően meghatározó közösségeket.

ARCHÍVUM